Sağlık

Canan Karatay Anlattı, “Bütün Hazır Gıdalarda Var”

prof. Canan Karatay, Karatay Kalami adını verdiği Youtube kanalında sağlıklı bölge uyarılarına devam ediyor. Karatay, bu kez de Çin Tuzundaki Glutamat konusuna dikkat çekti.

Canan Karatay, videoda glutamatın Çin tuzunda bulunan bir kimyasal olduğunu belirterek, “Glutamat bir zehirdir ve tüm hazır gıdalarda ve tüm hazır içeceklerde bulunan çok tehlikeli bir zehirdir. Aynı zamanda bu zehir sınır sistemini de bozar. Körlüğe neden olur. Tüm hazır yiyeceklerde ve tüm hazır tatlılarda bulunan kimyasaldır. Çok tehlikelidir, daha önce açıklamıştık. Tüm yapay tatlandırıcılar. Sükroz, sükroz, aklınıza gelebilecek her şey tehlikelidir. Sıfır kalori olarak pazarlanmaktadır. Bu kilo almayalım diye denendi ama kilo almaya neden oluyor. İştah açar. İştahı açarak şeker hastalığına neden olur ve ayrıca bağımlılık yapar. En büyük zehir onlar, kansere de sebep oluyor. O kör. Vücuda girdiğinde beyni ve sınır sistemini bozar.” söz konusu.

Yaratılan Algılar İle Bu Besinler Üzerinde İstek Üretilir

Canan Karatay, Dünya Sağlık Örgütü’nün geçtiğimiz günlerde Aspartam’ın kansere neden olduğunu söylediğini hatırlatarak, “Tabii bu yıllardır bilinen bir şey. Daha yeni geldi. Bunu daha önceki videolarımda anlatmıştım. Şimdi sizinle bir istek programlama hakkında konuşmak istiyorum. 1988’de Amerika Birleşik Devletleri’nde çok yetenekli bilim adamları Herman ve Chomsky tarafından bir kitap yayınlandı. Bu kitabın adı ‘İmalat İzni’dir. Talep oluşturma; tüm algıları yaratarak. Her türlü sosyal medyayı, televizyonu, her türlü basını, her türlü derneği, her türlü derneği sanki kendi tercihiymiş gibi halk arasında bir istek yaratmak için kullanmak. Bu ‘Üretim Onayı’nı kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Chomsky çok değerli bir bilim insanıdır. Tüm diyet yiyecekleri, diyet içecekleri, kolalı içecekler, ice tea içecekleri aspartam içerir ve aspartam iştah açıcıdır. Ancak öyle bir algı oluştu ki, siz kendi isteğinize göre sıfır kalori olarak kullanmaya başlayın ki bu benim iştahımı kesecek, kilo vereceğim. İşte en büyük tehlike geliyor. Anlatmak istediğim, aldığınız her hazır fabrikadan gelen her hazır yiyecek, içecek ve tatlıdaki katkı maddelerini lütfen okuyun. Kendi sağlığımıza dikkat edelim.” dedi.

prof. Dr. Canan Karatay

prof. Canan Karatay: “İltihap, Glutamat ve Aspartam. Birlikte Mikrobiyomu Bozuyorlar”

Canan Karatay, vücutta enflamasyon, glutamat ve aspartamın üçü birden olduğunda sınırlarımızın ve hatta beynimizin bozulduğunu vurgulayarak, “Kronik ve dejeneratif dediğimiz tüm hastalıkların temeli atılır. Bunun başında kanserler, kalp krizleri, felçler, otizm, mide-bağırsak hastalıkları gelmektedir. Çünkü bunların hepsi, üçü de mide ve bağırsaklardaki mikrobiyomu bozar. Mikrobiyom bozulduğunda depresyonlar ve şizofreni ortaya çıkıyor.”

Bu Besinler Vücutta Enflamasyonu Başlatıyor

Vücutta iltihaba neden olan iltihaplı besinlerden bahseden Prof. Dr. Canan Karatay, “Bunlara iltihap önleyici besinler denir. Omega6 içeren yağlar başta gelir. Omega6 içeren yağlar, tohum yağları. Mısır yağı, ayçiçek yağı, pamuk tohumu yağı ve soya. Hidrolize yağlar. Yağlar ve bitkisel öz yağları. Yıllardır algılar yaratarak, bilerek veya bilmeyerek sağlığınız için kullanıyorsunuz. Tüm hastalıkların altında yatan nedenler bunlardır. O halde ateş düşürücü gıdalardan uzak duracağız. Özellikle yağlar, omega6 içeren yağlar, soya fasulyesi yağları çok tehlikelidir. Mısır yağı, ayçiçek yağı, pamuk yağı bunlar çok tehlikeli. Doğal şeker ve un, çok ağır işlenmiş unlar, her türlü un. İltihap vücutta bunları başlatır.” söz konusu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu